Skal

Hvad er forskellen mellem login og ikke-login shell

Hvad er forskellen mellem login og ikke-login shell

Hvis output er navnet på vores shell, præpenderet af en bindestreg, er det en login-shell. For eksempel -bash, -su osv. En shell til ikke-login startes af et program uden login. I dette tilfælde videregiver programmet bare navnet på den eksekverbare shell.

  1. Hvad er en login shell?
  2. Hvordan fortæller du, om en skal er en login-skal?
  3. Hvordan åbner jeg en shell, der ikke er logget ind?
  4. Hvad er forskellen mellem en interaktiv shell og en ikke-interaktiv shell?
  5. Er Shell et login?
  6. Hvad er ingen login shell?
  7. Hvordan kender jeg min login shell?
  8. Hvordan ved jeg, om jeg har zsh eller bash?
  9. Hvilken kommando bruges til at identificere filer?
  10. Hvad er Run-kommandoen som en login-shell?
  11. Hvad er Shell bash login?
  12. Skal jeg bruge Bashrc eller Bash_profile?

Hvad er en login shell?

En login shell er en shell, der gives til en bruger ved login til deres brugerkonto. Dette initieres ved at bruge indstillingen -l eller --login eller placere en bindestreg som det indledende tegn på kommandonavnet, for eksempel ved at påkalde bash som -bash.

Hvordan fortæller du, om en skal er en login-skal?

Sådan kontrollerer du, om du er i en login-skal:

Der er ingen bærbar og fuldstændig pålidelig måde at teste for en login-shell. Ksh og zsh føjer l til $- . Bash indstiller login_shell-indstillingen, som du kan spørge med shopt -q login_shell .

Hvordan åbner jeg en shell, der ikke er logget ind?

En anden måde at få en ikke-interaktiv login shell på er at logge på eksternt med en kommando, der sendes gennem standard input, som ikke er en terminal, e.g. ssh eksempel.com <min-script-som-er-gemt-lokalt (i modsætning til ssh eksempel.com my-script-which-is-on-the-remote-machine, som kører en ikke-interaktiv, ikke-login shell).

Hvad er forskellen mellem en interaktiv shell og en ikke-interaktiv shell?

Interaktiv: Som udtrykket antyder: Interaktiv betyder, at kommandoerne køres med brugerinteraktion fra tastaturet. E.g. skallen kan bede brugeren om at indtaste input. Ikke-interaktiv: Skallen køres sandsynligvis fra en automatiseret proces, så den kan ikke antage, at den kan anmode om input, eller at nogen vil se output.

Er Shell et login?

Login shell er den første proces, der udføres under vores bruger-id, når vi logger ind på en session. Loginprocessen fortæller shell at opføre sig som en login shell med en konvention: videregivende argument 0, som normalt er navnet på shell-eksekverbar, med et "-" tegn præpended.

Hvad er ingen login shell?

nologin viser en meddelelse om, at en konto ikke er tilgængelig og afslutter ikke-nul. Det er beregnet som et erstatnings shell-felt for at nægte loginadgang til en konto. Hvis filen / etc / nologin. txtexists viser nologin dets indhold for brugeren i stedet for standardmeddelelsen.

Hvordan kender jeg min login shell?

cat / etc / shells - Liste over stienavne på gyldige login-shell, der aktuelt er installeret. grep "^ $ USER" / etc / passwd - Udskriv standardskallenavnet. Standardskallen kører, når du åbner et terminalvindue. chsh -s / bin / ksh - Skift den anvendte shell fra / bin / bash (standard) til / bin / ksh for din konto.

Hvordan ved jeg, om jeg har zsh eller bash?

Opdater dine terminalindstillinger for at åbne skallen med kommandoen / bin / bash, som vist i skærmbilledet ovenfor. Afslut og genstart Terminal. Du skal se "hej fra bash", men hvis du kører ekko $ SHELL, vil du se / bin / zsh .

Hvilken kommando bruges til at identificere filer?

Filkommandoen bruger / etc / magic-filen til at identificere filer, der har et magisk nummer; dvs. enhver fil, der indeholder en numerisk eller strengekonstant, der angiver typen. Dette viser filtypen for min fil (såsom bibliotek, data, ASCII-tekst, C-programkilde eller arkiv).

Hvad er Run-kommandoen som en login-shell?

1 Svar

  1. Når du kører som en login-shell, læser Bash ~ /. bash_profile (eller, hvis den ikke findes, ~ /. profil) ved opstart. I nogle tilfælde læser denne fil ~ /. bashrc også.
  2. Når du kører som en ikke-login-shell, læser Bash ~ /. bashrc .

Hvad er Shell bash login?

Når bash påkaldes som en interaktiv login-shell eller som en ikke-interaktiv shell med indstillingen --login, læser og udfører den først kommandoer fra filen / etc / profilen, hvis filen findes. Efter at have læst den fil ser den efter ~ /. bash_profile, ~ /.

Skal jeg bruge Bashrc eller Bash_profile?

bashrc kommer fra hver start i interaktiv tilstand, når bash (1) ikke fungerer som en login-shell. . bash_profile kommer kun fra, når bash (1) startes som en interaktiv login-shell eller som en ikke-interaktiv shell med indstillingen --login. ... bash_profile er fantastisk til kommandoer, der kun skal køre én gang og .

Installer KVM på Ubuntu 20.04
Sådan installeres KVM på Ubuntu 20.04 Trin 1 Tjek support til virtualisering i Ubuntu. Før vi installerer KVM på Ubuntu, skal vi først kontrollere, om...
Sådan installeres og bruges Imapsync på CentOS
Sådan installeres og bruges Imapsync på CentOS &amp; Fedora Trin 1 - Installer Imapsync. Imapsync-pakken er tilgængelig under EPEL-pakkelageret. Sørg ...
Sådan installeres Bash 5.0 på CentOS 7
Installer Bash 5.0 på CentOS 7 Trin 1 Opdater system. Opdater din CentOS 7-maskine. sudo yum -y opdatering. ... Trin 2 Installer udviklingsværktøjer p...