Fungere

Bash-funktioner

Bash-funktioner
  1. Er der funktioner i bash?
  2. Hvordan opretter jeg en funktion i bash?
  3. Hvad er FN bash?
  4. Hvad er brugen af ​​#!/ Bin bash?
  5. Hvor går bash-funktioner hen?
  6. Hvad er exit in bash?
  7. Hvad er bash-sæt?
  8. Hvad er Linux-funktioner?
  9. Hvordan returnerer jeg en funktion i bash?
  10. Hvordan kalder du en funktion i Shell?
  11. Hvordan gør du, hvis du er i bash?
  12. Hvad er formålet med en funktion i scripting?

Er der funktioner i bash?

Ligesom "ægte" programmeringssprog har Bash funktioner, dog i en lidt begrænset implementering. En funktion er en underrutine, en kodeblok, der implementerer et sæt operationer, en "sort boks", der udfører en specificeret opgave.

Hvordan opretter jeg en funktion i bash?

Oprettelse af en funktion i Bash

  1. Koden mellem de krøllede seler er funktionens krop og omfang.
  2. Når vi kalder en funktion, bruger vi bare funktionsnavnet hvor som helst i bash-scriptet.
  3. Funktionen skal defineres, inden den kan bruges.
  4. Når du bruger den kompakte version, skal den sidste kommando have et semikolon;

Hvad er FN bash?

En funktion udføres, når den kaldes med sit navn, det svarer til at kalde enhver anden shell-kommando. ... # Grundlæggende bash-definition og udførelse fra en shell-terminal [me @ linux ~] $ fn () echo "Hello World!"; [me @ linux ~] $ fn Hello World!

Hvad er brugen af ​​#!/ Bin bash?

/ bin / bash er den mest almindelige shell, der bruges som standard shell til bruger login af linux-systemet. Skalens navn er et akronym for Bourne-again shell. Bash kan udføre langt størstedelen af ​​scripts og bruges derfor i vid udstrækning, fordi den har flere funktioner, er veludviklet og bedre syntaks.

Hvor går bash-funktioner hen?

Typisk er bash-funktioner permanent gemt i et bash-opstarts script. System-wide start-up scripts: / etc / profile for login shell, og / etc / bashrc til interaktive shell. Bruger definerer opstartsskripter: ~ /. bash_profile til login-skaller, og ~ /.

Hvad er exit in bash?

Bash giver en kommando til at afslutte et script, hvis der opstår fejl, exit-kommandoen. Argumentet N (exit-status) kan overføres til exit-kommandoen for at indikere, om et script udføres med succes (N = 0) eller uden held (N != 0). Hvis N udelades, tager exit-kommandoen exit-status for den sidst udførte kommando.

Hvad er bash-sæt?

set er en shell-indbygget, der bruges til at indstille og frakoble shell-muligheder og positionsparametre. Uden argumenter udskriver set alle shellvariabler (både miljøvariabler og variabler i den aktuelle session) sorteret i det aktuelle landestandard. Du kan også læse bash-dokumentation.

Hvad er Linux-funktioner?

Funktion er en kommando i linux, der bruges til at oprette funktioner eller metoder. ved hjælp af funktionsnøgleord: En funktion i linux kan afkalkes ved hjælp af nøgleordsfunktion før navnet på funktionen. Forskellige sætninger kan adskilles med et semikolon eller en ny linje. SYNTAX-funktionsnavn COMMANDS;

Hvordan returnerer jeg en funktion i bash?

Når en bash-funktion slutter, er dens returværdi dens status: nul for succes, ikke nul for fiasko. For at returnere værdier kan du indstille en global variabel med resultatet eller bruge kommandosubstitution, eller du kan overføre navnet på en variabel, der skal bruges som resultatvariablen.

Hvordan kalder du en funktion i Shell?

13. Funktioner

  1. Skift tilstanden for en eller flere variabler.
  2. Brug exit-kommandoen til at afslutte shell-scriptet.
  3. Brug return-kommandoen til at afslutte funktionen, og returner den leverede værdi til det kaldende afsnit i shell-scriptet.
  4. ekkooutput til stdout, som bliver fanget af den, der ringer op, ligesom c = `expr $ a + $ b` er fanget.

Hvordan gør du, hvis du er i bash?

Et shell-script skal normalt teste, om en kommando lykkes, eller hvis en betingelse er opfyldt. I Bash kan denne test udføres med en Bash if-erklæring.
...
Hvad er Bash-betingede udtryk?

Betinget udtrykBetyder
-en filSandt, hvis filen findes.
-b-filSandt, hvis filen findes og er en blokspecifik fil.

Hvad er formålet med en funktion i scripting?

Tænk på en funktion som et lille script i et script. Det er et lille stykke kode, som du kan ringe til flere gange i dit script. De er især nyttige, hvis du har visse opgaver, der skal udføres flere gange.

Konfigurer Apache Traffic Server som Reverse Proxy på Linux
Vejledning Apache Traffic Server - Reverse Proxy Installation på Ubuntu Linux Installer Apache Traffic Server. ... Rediger posterne. ... Find følgende...
Sådan installeres CouchDB på CentOS 7
Sådan installeres Apache CouchDB på CentOS 7 Trin 1 - Installer EPEL-lager. Trin 2 - Installer Apache CouchDB. Trin 3 - Aktivér Apache CouchDB HTTP-se...
Installer og konfigurer KVM i ArchLinux
Installer og konfigurer KVM i ArchLinux Trin 1 Kontroller, om der er support til virtualisering. For at kontrollere, om virtualisering er aktiveret på...