Kafka

Overvåg Apache Kafka med Prometheus og Grafana

Overvåg Apache Kafka med Prometheus og Grafana
  1. Hvordan overvåger jeg Kafka med Grafana?
  2. Hvordan overvåger jeg Kafka med Prometheus?
  3. Kan Prometheus læse fra Kafka?
  4. Hvad kan jeg overvåge med Kafka?
  5. Hvad er Grafana datakilde?
  6. Er der et brugergrænseflade til Kafka?
  7. Hvad er Prometheus-server?
  8. Hvad er Kafka-kø?
  9. Hvordan fungerer Kafka-eksportør?
  10. Hvad er Prometheus JMX eksportør?
  11. Hvad er Kafka-eksportør?
  12. Hvordan kontrollerer jeg Kafka latency?
  13. Hvad gør Kafka så hurtigt?
  14. Hvordan overvåger jeg Kafka-lag?

Hvordan overvåger jeg Kafka med Grafana?

Importer JSON-fil på Grafana for at få Kafka Oversigt-dashboardet. På Grafana skal du klikke på instrumentbrættet, derefter på Hjem og til sidst klikke på Importer og importer JSON-filen.

Hvordan overvåger jeg Kafka med Prometheus?

Sådan konfigureres Prometheus-serveren til at skrabe Kafka-mægleren:

  1. Log ind på Prometheus-serveren ved hjælp af SSH.
  2. Kør følgende kommando for at se, hvor Prometheus læser konfigurationsfilen: ps -ef | grep prometheus. ...
  3. Rediger konfigurationsfilen og tilføj et nyt “job” til Prometheus-serveren til afstemning.

Kan Prometheus læse fra Kafka?

Hurtig start. I denne hurtigstart konfigurerer du Kafka Connect Prometheus Metrics sink-konnektoren til at læse poster fra Kafka-emner og gøre dem tilgængelige fra et HTTP-serverendepunkt. Prometheus skraber derefter serverens slutpunkt.

Hvad kan jeg overvåge med Kafka?

Top 10 Kafka-målinger at fokusere på først

Hvad er Grafana datakilde?

Data kilder

Datakildeplugins kommunikerer med eksterne datakilder og returnerer dataene i et format, som Grafana forstår. ... Brug datakildeplugins, når du vil importere data fra eksterne systemer.

Er der et brugergrænseflade til Kafka?

Kafka Tool er et GUI-program til styring og brug af Apache Kafka-klynger. Det giver et intuitivt brugergrænseflade, der giver mulighed for hurtigt at få vist objekter i en Kafka-klynge samt de meddelelser, der er gemt i emnerne i klyngen. ... Ved hjælp af Kafka Tool kan du: Se metrics på klynge, mægler, emne og forbrugerniveau.

Hvad er Prometheus-server?

Prometheus er en open source-systemovervågnings- og alarmværktøjssæt, der oprindeligt blev bygget på SoundCloud. ... Det er nu et enkeltstående open source-projekt og vedligeholdes uafhængigt af enhver virksomhed.

Hvad er Kafka-kø?

Kafka som en kø

Et Kafka-emne er opdelt i enheder kaldet partitioner for fejltolerance og skalerbarhed. Forbrugergrupper tillader Kafka at opføre sig som en kø, da hver forbrugerinstans i en gruppe behandler data fra et ikke-overlappende sæt partitioner (inden for et Kafka-emne).

Hvordan fungerer Kafka-eksportør?

JMX Exporter er en samler, der kan køre som en del af en eksisterende Java-applikation (såsom Kafka) og eksponere dens JMX-metrics over et HTTP-slutpunkt, som kan forbruges af ethvert system såsom Prometheus.

Hvad er Prometheus JMX eksportør?

Overvågning af Java-applikationer med Prometheus JMX-eksportøren og Grafana. ... Det er Prometheus JMX-eksportørens job. Eksportøren opretter forbindelse til Java's native metric collection system, Java Management Extensions (JMX) og konverterer metrics til et format, som Prometheus kan forstå.

Hvad er Kafka-eksportør?

Kafka Exporter er et open source-projekt til forbedring af overvågning af Apache Kafka-mæglere og klienter. Kafka Exporter forsynes med AMQ Streams til implementering med en Kafka-klynge for at udtrække yderligere metrics-data fra Kafka-mæglere relateret til offsets, forbrugergrupper, forbrugerlag og emner.

Hvordan kontrollerer jeg Kafka latency?

Sådan måles ventetiden. Siden Kafka 0.10, Kafka-meddelelser indeholder et tidsstempel. Dette tidsstempel kan tildeles af producenten eller tildeles af mægleren, hvis der ikke er nogen. Ved at sammenligne tidsstempler i outputemnet med tidsstempler i inputemnet kan vi måle behandlingsforsinkelse.

Hvad gør Kafka så hurtigt?

Kafka bruger mange andre teknikker bortset fra dem, der er nævnt ovenfor, for at gøre systemer meget hurtigere og effektive: Batching af data for at reducere netværksopkald og også konvertering af mange tilfældige skrivninger til sekventielle. Komprimering af batches (og ikke individuelle meddelelser) ved hjælp af LZ4-, SNAPPY- eller GZIP-codecs.

Hvordan overvåger jeg Kafka-lag?

Den enkleste måde at kontrollere forskydninger og forsinkelser for en given forbrugergruppe er ved hjælp af CLI-værktøjerne leveret med Kafka. I diagrammet ovenfor kan du se detaljerne i en forbrugergruppe kaldet min-gruppe . Kommandooutputtet viser detaljerne pr. Partition inden for emnet.

Sådan installeres FFmpeg på Debian 9 (Stretch)
Følgende trin beskriver, hvordan du installerer FFmpeg på Debian 9 Start med at opdatere pakkelisten sudo apt update. Installer FFmpeg-pakken ved at k...
Sådan oprettes Apache virtuelle værter på CentOS 7
Sådan konfigureres Apache virtuelle værter på CentOS 7 Trin 1 Konfigurer Apache. Apache vil blive konfigureret til at være vært for flere steder ude a...
Sådan installeres og konfigureres Apache httpd på Fedora Linux
Metode 2. Installation fra Fedora Repository Åbn en terminal (ctrl + alt + f2) med root-bruger eller i det mindste med superbrugerrettigheder. Brug nu...