Pakke

Hvad er AUR, og hvordan man aktiverer det i Manjaro

Hvad er AUR, og hvordan man aktiverer det i Manjaro

For at aktivere AUR skal du åbne “Tilføj / fjern software” og klikke på ikonet med 3 prikker (GNOME) eller hamburgerikonet (XFCE). Vælg "Indstillinger". Klik på fanen “AUR”. Skift skyderen "Aktivér AUR-understøttelse" til ON, og marker afkrydsningsfeltet "Check for updates from AUR", så apps kan få opdateringer.

  1. Hvad er manjaro Aur?
  2. Kan manjaro bruge Aur?
  3. Hvordan bruger du Aur?
  4. Hvordan bruger jeg Aur i terminalen?
  5. Skal jeg bruge arch eller manjaro?
  6. Hvordan får jeg AUR-pakker i manjaro?
  7. Hvordan installerer jeg manjaro?
  8. Hvilke pakker bruger manjaro?
  9. Hvordan laver man manjaro?
  10. Hvordan laver man en AUR-pakke?
  11. Hvad er AUR-pakke?
  12. Hvad er AUR-hjælper?

Hvad er manjaro Aur?

AUR står for Arch User Repository. Det er et community-drevet lager for Arch-baserede Linux-distributionsbrugere. Den indeholder pakkebeskrivelser med navnet PKGBUILD'er, der giver dig mulighed for at kompilere en pakke fra kilde med makepkg og derefter installere den via pacman (pakkehåndtering i Arch Linux).

Kan manjaro bruge Aur?

Manjaro er en af ​​de mest populære Linux-distributioner baseret på Arch. Du kan udvide listen over tilgængelige programmer i Manjaro ved at aktivere Arch User Repository (AUR). Desværre er den ikke tilgængelig i Manjaro som standard. På samme tid kan du nemt aktivere det.

Hvordan bruger du Aur?

Sådan bruges

  1. Trin 1: Få "Git Clone URL" Besøg AUR: https: // aur.archlinux.org / og søg i en pakke: Gå til pakkesiden: Hent "Git Clone URL": ...
  2. Trin 2: Byg pakken og installer den. git klon [pakken], cd [pakken], makepkg -si, og det er gjort! Dette er et eksempel på en pakke kaldet qperf.

Hvordan bruger jeg Aur i terminalen?

Installer en pakke fra AUR via kommandolinjen

  1. Åbn en terminal, og udfør denne kommando for at installere git: $ sudo pacman -S git.
  2. Skift mappe til den nyoprettede yay-git-mappe, og udfør kommandoen makepkg sådan: $ cd yay-git $ makepkg -si.

Skal jeg bruge arch eller manjaro?

Manjaro er bestemt et dyr, men en helt anden slags dyr end Arch. Manjaro giver hurtig, kraftfuld og altid opdateret alle fordelene ved et Arch-operativsystem, men med særlig vægt på stabilitet, brugervenlighed og tilgængelighed for nybegyndere og erfarne brugere.

Hvordan får jeg AUR-pakker i manjaro?

Adgang til AUR

Åbn Pamac - navnet i menuen er Tilføj / fjern software og naviger til siden Indstillinger. Du bliver bedt om at indtaste din adgangskode for at få adgang til den. På siden Indstillinger → vælg fanen AUR →, og flyt skyderen for at aktivere AUR.

Hvordan installerer jeg manjaro?

For at installere en applikation er alt, hvad du skal gøre, at indtaste sudo pacman -S PACKAGENAME . Udskift bare PACKAGENAME med navnet på den applikation, du vil installere. Du bliver bedt om at indtaste din adgangskode. Når du har indtastet det, downloades og installeres din applikation.

Hvilke pakker bruger manjaro?

Alle Manjaro-udgaver inkluderer pacman, pakkehåndteringen fra upstream Arch Linux. Pacman indeholder nogle avancerede funktioner, der ikke findes i Pamac.

Hvordan laver man manjaro?

For at oprette en pakke skal man først oprette et PKGBUILD eller build-script som beskrevet i Opret Manjaro-pakker eller få en fra Manjaro Gitlab Repositories, Arch User Repository eller en anden kilde. Advarsel: Bygg og / eller installer kun pakker fra pålidelige kilder.

Hvordan laver man en AUR-pakke?

Resumé

  1. Download kildetarballen til softwaren, der skal pakkes.
  2. Prøv at kompilere pakken og installere den i en vilkårlig mappe.
  3. Kopier over prototypen / usr / share / pacman / PKGBUILD. ...
  4. Rediger PKGBUILD i henhold til behovene i din pakke.
  5. Kør makepkg og kontroller, om pakken bygger korrekt.

Hvad er AUR-pakke?

Arch User Repository (AUR) er et community-drevet lager for Arch-brugere. Den indeholder pakkebeskrivelser (PKGBUILDs), der giver dig mulighed for at kompilere en pakke fra kilden med makepkg og derefter installere den via pacman. ... AUR-samfundet har mulighed for at stemme på pakker i AUR.

Hvad er AUR-hjælper?

løsning af afhængigheder mellem AUR-pakker; ... hente og oprette AUR-pakker; hente webindhold, såsom brugerkommentarer; indsendelse af AUR-pakker.

Installer og brug FFmpeg på Ubuntu 20.04
Sådan installeres og bruges FFmpeg på Ubuntu 20.04 Forudsætninger. Du skal have shelladgang med sudo-privilegeret kontoadgang på din Ubuntu 20.04-syst...
Sådan starter du, stopper eller genstarter Apache
Debian / Ubuntu Linux Specifikke kommandoer til Start / Stop / Genstart Apache Genstart Apache 2 webserver, indtast # / etc / init.d / apache2 genstar...
Sådan installeres Apache Web Server på Ubuntu 18.10
Hvordan installerer og konfigurerer jeg Apache-webserver på Ubuntu? Hvordan starter jeg Apache på Ubuntu? Hvordan downloader og installerer jeg en Apa...